Favorite sandwiches o Любимите сандвичи

Да приемем, че днес рецептата е нещо като... кавър... на снимка, рецепта, идея по любима тема. Видях сандвичите в списание преди време. Дълго се чудих дали да ги изплагиатствам. После реших, че поне мога да си ги направя за обяд :). След това си казах: готово, направени са, изглеждат доста приятно. Няма ли поне да ги снимаш? Ами, снимах ги, разбира се. Почти се здрачаваше, снимките не ми харесаха и така и си останаха на хард диска. До днес, когато Bridge започна да ми казва, че I need to purge the cache, каквото и да значи това, но обикновено е знак за препълване. Разлистих 5-6-8 месеца назад и... О, сандвичите! Леко ги шарпнах, малко вдигнах контраста и сатурацията, и дали заради дистанцията на времето и носталгията, но нещо си ги харесах. И реших да ги споделя с вас.



Те почти нямат рецепта, но в общи линии са четири вида. От горе в посока на часовника:
1. Крем сирене, домати и моцарела с пресен босилек.
2. Брезаола с краставички и настъргано пармиджано.
3 и 4. Прошуто, маринован артишок и листенца салвия.
5 и 6. Риба тон, каперси и варено яйце върху тънко намазан с масло хляб.

Ако няма да ви се наложи да се прибирате отнякъде шофирайки, допълнете тази приказка с чаша вино. Мисля си, че едно розе ще е може би най-добрият избор, нещо от рода на Nobile Rose или Le Rose на Katarzyna.

Коментари

  1. Да ти кажа, че са си много добре самите сандвичи. И аз имам не добри кадри, и затова не пускам рецепти...ама понякога това пречи, не помага :)
    Пускай, пускай да има повече

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации